1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile Kampanyası Düzce’de

AHDER’in 1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile kampanyası kapsamında düzenlediği afet eğitimleri devam ediyor. Çocuklar için hazırlanan eğitimlerle çocuklar ve ailelerinin afetler konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

20 Nisan 2010 – AHDER, Türkiye’nin afet eğitimi alanında ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan AHDER, 1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile kampanyası kapsamında Düzce’de 1,300 ilköğretim düzeyindeki çocuğa daha afete hazırlık eğitimi verdi.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen bir saatlik eğitimlerin yanı sıra eğitime katılan çocuklara Afacan Dünya adlı çizgi roman dağıtıldı. Otomotiv sektöründe sızdırmazlık profil sistemleri üreticisi Standard Profil’in verdiği destekle düzenlenen eğitimler Konuralp İlköğretim Okulu, Düzce Kültür Koleji ve Üskübü İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere verildi. Deprem hazırlığında eğitimin önemine dikkat çeken AHDER Başkanı Ersin Satı kampanyanın Türkiye’de afet eğitimi açısından çok önemli olduğunu ancak kampanya kapsamında verilen eğitimlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Eğitim sonrasında öğrencilere dağıtılan Afacan Dünya hikaye kitabında, “Deprem nasıl gerçekleşir?, Depremin etkilerinden nasıl korunuruz?” sorularının cevapları eğlenceli bir dille anlatılıyor. Ana kahramanı Türkiye’nin Deprem Dede’si Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara olan kitap Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarında tavsiye ediliyor.

Eğitimden Kareler