Japonya’da nükleer patlamaların ardından kar yağışı başladı

Deprem ve tsunaminin vurduğu birçok bölgede, nükleer tehdide bir de soğuk hava ve kar yağışı eklendi. Kurtarma ekipleri ile korku içindeki binlerce insan, dünden itibaren sıfır dereceye kadar düşen soğuklar ve şiddetli karla da boğuşmaya başladı. Kar yağışlarının görüldüğü Ivvate ve Miyagi bölgelerinde sıcaklığın birkaç gün içinde -5 dereceye kadar düşebileceği açıklandı.

17 Mart 2011, AHDER-  Resmi ölü sayısının 4 bini 277 olduğu ülkede halen 7 bin kişi ise kayıp. Resmi olmayan rakamlara göre ise ölü sayısı onbinlerle ifade ediliyor. Milyonlarca afetzedenin yiyecek, içecek, ısınma sorunları devam ederken 450 bin kişi geçici kamplarda yaşam savaşı veriyor. Artçı sarsıntıların da devam ettiği ülkede dün de 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
Fukuşima Daiçi santralinden yayılan radyasyon nedeniyle, Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Yeni Zelanda, Filipinler, Slovekya, Slovenya, Tayvan, Güney Kore ve İngiltere vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Japonya’nın kuzeyine gitmeme çağrısı yaptı. Japon Kızılhaçı ise Tokyo’ya seyahat etmenin güvenli olduğunda ısrarlı…
Radyoaktif partiküllerle yüklü bulutların, hafta sonuna kadar Pasifik üzerinden ABD’ye ulaşması ön görülüyor. Bu arada ülkeye giden Avustralyalı ve Yeni Zelandalı kurtarma ekiplerinin az miktarda radyasyona maruz kaldığı bildirildi. Ekiplerin, Fukuşima santrali yakınındaki havaalanına zorunlu iniş yaptığı ve bu esnada radyasyondan etkilendiği öğrenildi.
Fukuşima Daçi santralindeki 4 No’lu reaktörde dün yine yangın çıktı.